19.7 C
Kranj
sreda, 19 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoAli je v vrhunskem športu sploh še mogoče uspeti brez uporabe nedovoljenih...

Ali je v vrhunskem športu sploh še mogoče uspeti brez uporabe nedovoljenih snovi?

29 novembra, 2023 ob 19:00

Poleg pronicljivih člankov in odmevnih intervjujev v največjem slovenskem dnevnem časopisu v svoji zbirki novinarskih dosežkov pri (šele) 28 letih hrani tudi dve knjigi in debitantsko nagrado Društva novinarjev Slovenije za mladega novinarja (2019).

V svojih tekstih pod drobnogled najpogosteje postavlja šport v vsej širini in globini tega področja. V razmislekih o športu in vprašanjih, ki si jih zastavlja, odgovarja skozi preplet lastnih izkušenj, konkretnih zgodb iz vrhunskega športa in misli znanih filozofov. Po knjižnem prvencu Tek na robu živčnega zloma (2020), v katerem med drugim ugotavlja, kako med epidemijo covida-19 s tekom ohraniti občutek za svobodo, v svoji drugi knjigi Dirka od bloka do drevesa, ki je izšla letos, razmišlja o dopingu v vrhunskem športu.

V njej se med drugim sprašuje, ali je v vrhunskem športu sploh še mogoče uspeti brez uporabe nedovoljenih snovi. Kaj vse vpliva na športnikovo odločitev, da bo podlegel uživanju poživil? Kako bi ravnal sam, če bi se znašel v tem precepu?

O dilemah, na katere se osredotoča v knjigi, bo razmišljal tudi v pogovoru v Mestni knjižnici Kranj, kjer bo spregovoril tudi o svoji športni in novinarski poti ter kako je dojemal vrhunski šport kot otrok in kako nanj gleda danes.

Pogovor bo vodila Mojca Finc.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano