17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoČeprav ima 27 let, je komik Rok Škrlep na standup odrih že...

Čeprav ima 27 let, je komik Rok Škrlep na standup odrih že celo desetletje

V svoji monokomediji, s katero je na turneji po Sloveniji, ga išče komik Rok Škrlep iz Kranja.

Čeprav ima 27 let, je komik Rok Škrlep na standup odrih že celo desetletje, deseto obletnico nastopanja pa zaznamuje s svojo drugo avtorsko predstavo – glasbeno monokomedijo Recept za srečo.

Predpremierno jo je uprizoril konec maja na odru razprodanega Šmartinskega doma v domačem Stražišču pri Kranju. Sledilo je še nekaj ponovitev in brušenje detajlov, nato pa je bila sredi oktobra premiera v Španskih borcih v Ljubljani. Od tedaj je na turneji po Sloveniji.

Za njim je že 22 predstav. »Odziv je za zdaj nad pričakovanji. Predstava je povsod po Sloveniji lepo sprejeta, dvorane pa so zelo dobro napolnjene. To je nekaj, o čemer sem vedno sanjal,« je zadovoljen Škrlep.

V zadnjem tednu je nasmejal tudi gorenjsko občinstvo: v Kamniku, na Jesenicah in ponovno v Stra­žišču, kjer je namesto načrtovane ene predstave na koncu imel dve – obe razprodani. Samo v Stražišču si je tako Recept za srečo vključno s predpremiero ogledalo okoli šeststo gledalcev.

»Nad tem sem zelo toplo presenečen, celo ganjen. In tu ne gre samo za številko, predvsem me je premaknila energija, s katero ljudje pridejo v kulturni dom. Je pa nastopati doma zagotovo drugače. Veš, da boš poznal polovico občinstva, in zato je morda kanček treme več. Ta sicer izgine že po nekaj minutah, ko energija publike zajame celo dvorano. Si pa nalašč malo bolj navijem luči, da ne vidim toliko publike, saj bi drugače med nastopom preveč razmišljal, kdo vse je med občinstvom.«

V monokomediji, ki jo je režiral Urh Mlakar, Škrlep skuša priti do sestavin, po­trebnih za srečo. »Trudil sem se, da je predstava za­stavljena na humoren način in da hkrati prinese neko sporočilo, ki ga gledalcem skušam predati na nežen, mehek način.« Obogatil jo je tudi z zabavnimi glasbenimi vložki in slikovnim humorjem.

Jesensko turnejo bo sklenil 6. decembra na Bledu. Po krajšem premoru se namerava na odre vrniti konec januarja. »Koliko predstav še bo, bo pokazal čas. Po tihem upam, da bom praznoval tudi stoto ponovitev,« nam je še zaupal Rok Škrlep, ki ga sicer poznamo tudi kot televizijskega voditelja Malih sivih celic. Omeniti velja še, da si bo od 1. decembra na njegovem YouTube kanalu možno ogledati tudi njegovo prvo celovečerno predstavo Svetovne fore, ki na komičen način govori o njegovih potovanjih.

Besedilo: Ana Šubic, Gorenjski glas

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano