19.7 C
Kranj
sreda, 19 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoKranj danes praznuje. Prižgali bodo praznične lučke

Kranj danes praznuje. Prižgali bodo praznične lučke

3 decembra, 2023 ob 17:00

Prižig lučk bo na občinski praznik, v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 17. uri v starem mestnem jedru Kranja z županom Mestne občine Kranj (MOK) Matjažem Rakovcem, direktorjem Zavoda za turizem in kulturo (ZTKK) Klemnom Malovrhom in župnikom župnije Kranj dr. Andrejem Nagličem, ki bo tradicionalno blagoslovil novoletno smreko na Glavnem trgu.

Za glasbo bo poskrbela skupina Moon Time Quartet, dogodek bo obiskala Ledena kraljica, ob prižigu lučk pa bo potekal tudi praznični sejem. Ledena kraljica z ledenimi artisti širi med otroke vero v pravljična bitja. Kajti samo z vero otrok, lahko ogenj v ledenem kraljestvu gori. Ko ogenj gori, dobijo bitja pravljično moč. S cirkusom, žongliranjem, akrobatiko in čaranjem artisti burijo domišljijo gledalcem vseh starosti in na koncu ogenj ponovno zagori.

Moon Time Quartet izvaja dobro poznane jazzovske standarde in brazilske bossa nove, ki pa bodo tokrat obarvani božično. Letnemu času primeren izbor poznanih vokalnih in inštrumentalnih priredb bo pričaral čudovito vzdušje v pričetek prazničnega decembra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano