22.4 C
Kranj
petek, 12 julija, 2024
spot_img
DomaAktualnoKranj prejel dve nagradi

Kranj prejel dve nagradi

V Mariboru so minuli teden podelili 10 priznanj ministrstva za digitalno preobrazbo. Mestna občina Kranj je edina prejela kar dve nagradi, in sicer za mestno podatkovno platformo in digitalizacijo procesa javnega naročanja za živila.

Mestna občina Kranj se je za naziv Digivzornik.si 2023 potegovala v dveh kategorijah in v obeh dobila priznanje Ministrstva za digitalno preobrazbo. V kategoriji Pot v pametno družbo 5.0 se je potegovala s projektom Katalog živil za javno naročanje.

S tem želijo v Kranju povečati lokalno prehransko samooskrbo in uporabo lokalno pridelane hrane v javnih zavodih, zlasti v šolah in vrtcih. Drugo priznanje so prejeli za projekt Mestna podatkovna platforma. Projekt prispeva k optimizaciji in poenostavitvi procesov, spodbuja enakost možnosti za vse ter vključenost ranljivih skupin in je usmerjen k ciljem doseganja podnebno nevtralnih in pametnih mest, je presodila strokovna komisija.

Z digitalno platformo namreč občina dobiva novo, močno orodje, ki bo na eni strani ponujalo boljše upravljanje mesta, na drugi strani pa bo občanom omogočalo s podatki podprt pregled nad delom uprave ter stanjem mesta.

RADIO SORA, 16.12.2023, DOBER DAN, GORENJSKA, 14:01
META GANTAR (voditeljica)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano