19.7 C
Kranj
torek, 18 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoLepo obiskan 34. Stražiški kulturni teden

Lepo obiskan 34. Stražiški kulturni teden

Prvi teden v decembru Stražišče oživi s kulturnim tednom. Pred več kot tremi desetletji so naši predhodniki k Miklavževemu večeru dodali še nekaj kulturnih večerov in tako je nastal kulturni teden.
Letošnji je bil že 34. po vrsti, in na to dolgo tradicijo ohranjanja naše kulture smo lahko zelo ponosni.
Tudi letošnji večeri so bili izjemno raznoliki in vsak je lahko našel kaj zase. Vsako leto namreč povabimo k sodelovanju umetnike iz naše okolice in tako poleg Miklavževega pripravimo še otvoritveni večer s slavnostnim govornikom in z odprtjem slikarske razstave, glasbeni, gledališki ter folklorni večer.
Ob zaključku 34. Stražiškega kulturnega tedna se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, izvajalcem, sodelujočim šolam, umetnikom in prostovoljcem, ki so prispevali k nepozabnim trenutkom in ustvarili edinstveno kulturno doživetje.
Hvala tudi donatorjem in podpornikom, brez katerih ta dogodek ne bi bil mogoč: Bauimexu d. o. o., Boštjanu Miheliču s. p. (Gostilni Benedik), Komunali Kranj d. o. o., Alojzu Potočniku s. p., Precisiumu d. o. o. in Mestni občini Kranj.
Organizacijski odbor 34. Stražiškega kulturnega tedna sestavljajo Maja Ahačič, Tadeja Česen Šink, Darja Eterovič, Zvonko Gantar, Irena Hočevar, Marija Pogačnik, Jure Šprajc, Simona Špolad in Toni Šilar.
Vse vas vabimo, da se nam pridružite tudi prihodnje leto, ko bomo ponovno predstavili naše kulturno bogastvo in vam polepšali decembrske večere.
Foto: Jaka Škrlep

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano