17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNocoj bo nočni pohod na Jamnik ob polni luni

Nocoj bo nočni pohod na Jamnik ob polni luni

Zbor: ob 17.45 pri gostilni “Na Razpokah” v Nemiljah. Od tu se bomo skupaj odpravili po planinski poti do Jamnika. Parkiranje: urejeno bo parkirišče v Nemiljah.                          Startnina: 5€/ osebo

Vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek ter fotografijo na vrhu.

Startnino lahko plačate prek spleta na www.visitkranj.com, osebno na Zavodu za turizem in kulturo Kranj ali uro pred začetkom pohoda pred gostilno “Na Razpokah”, v Nemiljah.  

Zaradi lažje organizacije dogodka so zaželene pred prijave.

Jamnik je ena najosupljivejših in najbolj fotografiranih razglednih točk, ne le na Kranjskem, ampak, kar v vsej Sloveniji. Z vrha ponuja slikovit razgled na Škofjeloško hribovje, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

Pohod organizirajo KS Podblica, Zavod za turizem in Kulturo Kranj ter Planinsko društvo Kranj. Tokrat se nam bo pridružil odsek Nejca Zaplotnika za planince različnih zmožnosti.

Za pohod svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila). Pot je primerna za vse starostne skupine, kljub temu pa je potrebna ustrezna telesna pripravljenost. Predviden čas vzpona je ena ura. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen na naslednjo polno luno, 26. novembra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano