19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNa Brdu pri Kranju jubilejni deseti Festvina

Na Brdu pri Kranju jubilejni deseti Festvina

Na jubilejnem 10. vinsko-kulinaričnem dogodku Festvina, ki ga pripravlja Koželj – Hiša dobrih vin, se bo danes na Brdu pri Kranju z najboljšimi vini in novostmi predstavilo več kot 70 domačih in tujih vinskih kleti. Dogodek, posvečen vinskim trendom, bo obogaten z delavnicami, degustacijami in okroglo mizo.

Kot so sporočili organizatorji, Festvina na enem mestu združuje izjemne domače in tuje vinske kleti s predstavniki vrhunskih restavracij, hotelov, družinskih gostiln in barov ter s strokovnjaki in ljubitelji dobrega vina. Dogodek predstavlja priložnost za mreženje, sklepanje novih poslovnih odnosov in povezovanje z drugimi strokovnjaki in ljubitelji vina in kulinarike.

Letošnji Festvina obeležuje pomembno prelomnico v Hiši dobrih vin Koželj, saj ga organizirajo že desetič. Vinarji bodo predstavili svoja najboljša vina in ekskluzivno tudi nova, ki jih še ni mogoče zaslediti v redni prodaji. Poleg domačih in tujih vinskih kleti se bodo predstavili tudi dobavitelji kozarcev, vinskih pripomočkov in gourmet izdelkov. Predstavljena bo tudi nova nova edicija Wine Magazina, v katerem so podrobno prikazane vse slovenske in tuje kleti, ki jih zastopa hiša Koželj.

Festvina se bo začel ob 11. uri, udeležence pa bo pozdravil tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. V okviru dogodka bo med drugim potekala okrogla miza z gosti iz gostinske in vinske branže o tem, ali je na vinskih kartah prostor za slovensko vertikalo letnikov. Namen hrambe je gostu ponuditi vino, ko je le-ta v najboljši kondiciji. Odgovornost hišnega sommelierja pa je, da vino dobro pozna in ne zamudi vrhunca njegove življenjske dobe.

Na okrogli mizi bodo govorili o tem, kaj tovrstno zbiranje letnikov pomeni za restavracije s finančnega in logističnega vidika, kakšna je dodana vrednost vina, kaj možnost okušanja različnih letnikov pomeni za goste, kako to vpliva na zaznano vrednost restavracije v očeh gosta ter koliko so za to pripravljeni plačati.
***
Povzeto po STA, Festvina

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano