17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNa Glavnem trgu je bil sprejem najboljših kranjskih športnikov leta 2023

Na Glavnem trgu je bil sprejem najboljših kranjskih športnikov leta 2023

Znani so najboljši športnice, športniki in športni delavci Kranja za leto 2023, ki jih je izbrala Komisija za nagrade Zavoda za šport Kranj. Danes ob 18. uri jim bodo izročili priznanja na tradicionalnem sprejemu na Glavnem trgu. Podelili bodo 18 velikih športnih plaket, 24 malih, 60 športnih znakov in dva ekipna.

Velike športne plakete prejmejo športniki, ki so letos dosegli odličen mednarodni rezultat, športni delavci za dolgoletno delovanje v športu in klubi za obletnice delovanja. Med nagrajenci so Franc Podbregar, nagrado prejme za 40 let delovanja v športu, Miloš Kern za 30 let delovanja v športu, Tomaž Dežman in Tomaž Kunstelj za po 25 let delovanja v športu in Božidar Prevc za 20 let delovanja v športu (vsi Smučarski klub Triglav Kranj – smučarski skoki). Med aktualnimi tekmovalkami in tekmovalci so si velike plakete prislužili Miha Hrobat (Alpski smučarski klub Triglav Kranj), Lučka Rakovec (Plezalni klub FA), Nika Prevc, Domen Prevc, Žiga Jelar (vsi Smučarski klub Triglav Kranj), Blaž Potočnik (Športno društvo Črni panter), Anja Mandeljc, Anamarija Lampič, Polona Klemenčič in Alex Cisar (vsi Tekaški smučarski klub Triglav Kranj), Rebeka Abramović, Gala Kramžar in Lara Kozina Bubnič (vse Ženski košarkarski klub Triglav Kranj). Male športne plakete so si zagotovili tekmovalke in tekmovalci v mladinski in kadetski kategoriji za rezultat, ki ustreza kriterijem za pridobitev statusa športnika perspektivnega razreda. Takšnih je bilo letos 24. Podelili bodo še 60 športnih znakov in dva ekipna – nagrajenca sta Teniški klub Triglav Kranj in Akademski vaterpolski klub Triglav Kranj. Tovrstno priznanje pripada športnicam, športnikom in ekipam, ki so v mladinski in članski konkurenci osvajali naslove državnih prvakov ali osvojili vidnejši mednarodni rezultat.

»Nekateri ste uresničili cilje, drugi ste jih presegli, tretji ste si morda želeli več. Padci so pogosti in iz njih se največ naučimo. Pomembno je vztrajati, ne obupati, trdo delati naprej – in uspeh bo prišel. Pred nami je leto, ki bo doseglo vrhunec s poletnimi olimpijskimi igrami v Parizu. Naj bo uspešno, zaznamovano z napredkom in brez poškodb. Iskrene čestitke za letošnje rezultate in nagrade. Kranj je ponosen na vsakega od vas,« je povedal župan Matjaž Rakovec in dodal, da je občina letos v šport vložila nekaj manj kot 4,5 milijona evrov in podobno bo tudi v 2024. Poleg tega je realizirala še projekte, povezane s športno infrastrukturo, ki so jih predlagali občani v okviru participativnega proračuna, kar bo nadaljevala tudi v prihodnjem letu.

Velika športna plaketa 2023

Mala športna plaketa 2023

Športni znaki 2023

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano