19.7 C
Kranj
torek, 18 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNa koncertu orkestrov Glasbene šole Kranj več kot dvesto petdeset nastopajočih

Na koncertu orkestrov Glasbene šole Kranj več kot dvesto petdeset nastopajočih

Na koncertu orkestrov Glasbene šole Kranj več kot dvesto petdeset nastopajočih pretekli četrtek poskrbelo za nadvse prijetno uverturo v letošnje leto.

Svet prelep je so za uvod prepevali člani Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Marte Legat in tako prižgali prvo glasbeno iskrico v nizu številnih, ki so sledile na koncertu, s katerim so kar dvakrat napolnili veliko dvorano Kongresnega centra Brdo.

Predstavili so se vsi orkestri Glasbene šole (GŠ) Kranj, med katerimi je najštevilnejši pihalni, saj šteje kar 67 članov.

V svojih željah za letošnje leto si je ravnateljica GŠ Kranj Petra Mohoričič med drugim zaželela, da bi še naprej ohranili javno glasbeno šolstvo.

»Prav javno glasbeno šolstvo namreč omogoča, da smo se nocoj zbrali zaradi izjemne dogodivščine – koncerta mladih glasbenikov, ki nas bodo s svojimi izvedbami prepričali, da znajo kljub svoji mladosti razumeti pomembnost sodelovanja in prevzeti odgovornost, ki je nujna, da orkester ali zbor na koncu ubrano zazvenita.«

Ob tem se je zahvalila mentorjem nastopajočih, ki vsakodnevno skrbijo za napredek svojih učencev in iščejo načine, kako mlade prepričati, da se jim investicija v vadenje inštrumenta obrestuje.

»Otroke vzgajamo v prepričanju, da so odgovornost, spoštovanje različnosti in sodelovanje osnova za doseganje skupnih, pozitivnih ciljev.

Upam, da bo nocojšnji koncert uvertura v bolj spoštljivo in pozitivno leto.« Zbrane je nagovoril tudi kranjski župan Matjaž Rakovec, ki verjame, da je pred nami čarobno leto.

Simfonični orkester z dirigentom Tomažem Kukovičem / Foto: Foto Boni

»Verjamem, da bo to leto, ko bomo vsak dan poslušali glasbo, ki nas bo združevala in vodila k skupnim ciljem in sodelovanju ter nam vlivala dobro voljo, s tem pa tudi dobro počutje in zdravje, ki je zagotovo najpomembnejše.«

Po pevskem uvodu so bili na vrsti orkestri, ki delujejo v okviru GŠ Kranj. Najprej se je predstavil godalni orkester, ki ima od vseh najmlajšo zasedbo, z dirigentom Aleksandrom Jovetičem, sledila sta flavtistični orkester z dirigentko Katjo Stare in kitarski orkester z Urošem Usenikom. Občinstvo sta s svojim nastopom v nadaljevanju navdušila še pihalni orkester z dirigentom Tomažem Kukovičem in harmonikarski orkester pod vodstvom Dejana Maleša. Za vrhunec pa je poskrbel simfonični orkester z dirigentom Tomažem Kukovičem.

Vsebina povzeta po Gorenjski Glas. Originalna vsebina dostopna na: https://www.gorenjskiglas.si/article/20240125/C/240129898/1002/glasbene-iskrice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano