17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoOkusi kranjskih miz

Okusi kranjskih miz

V petek se začenjajo Okusi kranjskih miz. Direktor kranjskega zavoda za turizem in kulturo Klemen Malovrh je na novinarski konferenci na Brdu povedal, da so okusi kranjskih miz v bistvu promocija lokalne kulinarike, kvalitete kulinarike, na teh krožnikih pa so seveda  prisotne sestavine lokalnih pridelovalcev in predelovalcev, tako da glede na to, da imamo 17 gostincev, to pomeni, da bo kar precej, precej ponudnikov, ki pri nas ustvarjajo, se trudijo, da mi kvalitetno in zdravo jemo.

Na 2. kulinarični festival, ki bo potekal od 10. do 26. maja, so privabili 17 gostincev, 11 več kot lani, sedem jih prihaja iz sosednjih občin.

“Sem zelo vesel, da se je tudi v Kranju povišalo število gostincev, se pravi obstoječih šest ostane, plus štirje novi. Seveda me pa veseli, da smo prebili led in šli tudi naprej, da sodelujemo tudi z ostalimi občinami, se pravi z Občino Cerklje na Gorenjskem, potem Naklo, potem imamo tu Preddvor, Tržič, od njih pa trenutno 7 gostincev, kar je tudi lepa številka.
Verjamem pa, da imamo tu še kar nekaj rezerv, tako da se nekje pričakuje, da naslednje leto gremo tudi čez 10 teh občinah oziroma na koncu, da bo ponudba čez 20.” Je povedal Malovrh.

Gostilna Krištof je na festivalu sodelovala že lani.

“Gostinci se povezujemo, delamo dobre menije, ob tem rastemo mi, pa raste gost. Gost spoznava nove okuse, za dobro ceno dobi dobre jedi in v gostinstvu, turizmu je res pomemben, da gostje in gostinci rastemo skupaj.” Je povedal Uroš Gorjanc iz gostilne Krištof.
Vsi jedilniki gostincev, ki sodelujejo na Okusih kranjskih miz, so objavljeni na spletni strani Visit Kranj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano