18.4 C
Kranj
petek, 19 julija, 2024
spot_img
DomaAktualnoPolicija razkrila grozljive podrobnosti umora v Kranju

Policija razkrila grozljive podrobnosti umora v Kranju

Umor 58-letnika izvršila moška: gre za 33-letnika iz okolice Kranja ter 26-letnika iz okolice Bleda.

S kranjske policijske uprave so sporočili, da se je na območju Kranja 7. junija v zgodnjih jutranjih urah zgodil umor. Povezan je z izginotjem 58-letnika, ki je bil pogrešan od 6. junija.

Osumljena sta, da sta v sostorilstvu na grozovit in zahrbten način izvršila kaznivo dejanje umora iz koristoljubja. Osumljenca v preteklosti nista bila obravnavana za kaznivo dejanje. Izjavo o krvavem dogodku je dal Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj.

58-letnika ubila 33- in 26-letnik

Žrtev in storilci so bili kar nekaj časa znanci, je povedal. 58-letnik je bil pogrešan od petka, pri iskanju osebe pa so sodelovali tudi psi vodniki. Na kraju, kjer je bil pogrešan, so našli sledi kaznivega dejanja. Ugotovili so, da sta umor izvršila moška: gre za 33-letnika iz okolice Kranja ter 26-letnika iz okolice Bleda. Oba so izsledili 10. junija ter jima odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Kriminalisti so izvedli šest preiskav objektov in vozil osumljenih, v hišnih preiskavah so poleg elektronskih naprav najdeni in zaseženi tudi dokazi in predmeti, ki so pomembni za nadaljnji kazenski postopek.

Umor sta izvršila s topim predmetom, truplo pa prepeljala na območje Jelovice v prtljažniku avtomobila in ga odvrgla.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov sta oba utemeljeno osumljena, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje umora, po 1. in 4. točki prvega odstavka 116. členu Kazenskega zakonika, na grozovit in zahrbten način ter iz koristoljubnosti. Za navedeno dejanje je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

***
Vsebina povzeta po slovenskenovice.si. Originalna vsebina skupaj z videom, dostopna na https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/policija-razkriva-podrobnosti-skrivnostnega-umora-v-kranju-prenos-v-zivo/

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano