19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoPomanjkanje družinskih zdravnikov v Kranju

Pomanjkanje družinskih zdravnikov v Kranju

V kranjskem zdravstvenem domu se vnovič spoprijemajo s pomanjkanjem družinskih zdravnikov, saj bodo ostali brez štirih zdravnic.

Do konca marca bodo morali zato začasno zapreti dve družinski ambulanti. Brez izbranega zdravnika naj bi ostalo približno 3500 pacientov. Ti bodo pomoč lahko poiskali v ambulanti za neopredeljene paciente, kjer se bo izmenjavalo 25 zdravnikov.

Ambulanta bo delala vsak dan 4. ure. Aprila, ko bodo prevzeli paciente še iz druge zaprte
ambulante, bodo določili nov urnik.

Zgodba s pomanjkanjem družinskih zdravnikov v kranjskem zdravstvenem domu se je vnovič ponovila.

Direktorica Lili Gantar Žura je povedala: “Zaposleni si prizadevamo, da bodo pacienti to najmanj občutili, čeprav jim to težko zagotovim glede na izpad štirih zdravnikov. Tudi ne želimo te paciente preusmerjati v dežurno ambulanto, ki je že sedaj preobremenjena in nadštevilčno obiskana.”

Ambulanto nujne medicinske pomoči v Kranju, ki je med najbolj obremenjenimi v državi, na dan obišče 100 pacientov, obisk pa se še povečuje, opozarja urgentni zdravnik Miha Oman: “Pacienti brez osebnega zdravnika in osebe iz Ukrajine redno obiskujejo ambulanto nujne medicinske pomoči. Pacienti, ki bodo ostali brez izbranega zdravnika, bodo zaradi zaprtih ambulant pomoč lahko poiskali v ambulanti za neopredeljene, kjer pa bodo težko zagotovili kader.”

“Kljub visokemu plačilu zelo malo zdravnikov želi opravljati to delo. Tudi tukaj bo težava. Nekaj časa bodo zdržali tako obremenitev, vendar to dolgoročna rešitev ni,! je še dodala Lili Gantar Žura, direktorica ZD Kranj.

Premostitveno si bodo pomagali tudi s specializanti in sobnimi zdravniki. Začasno zaprti ambulanti pa naj bi v prihodnje po opravljenem specialističnem izpitu prevzeli sedanji specializantki.

Povzeto po RADIO SLOVENIJA 1, 27.02.2024, DANES DO 13-IH, 13:03

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano