18.4 C
Kranj
petek, 19 julija, 2024
spot_img
DomaAktualnoPovabilo novim prostovoljcem in prostovoljkam

Povabilo novim prostovoljcem in prostovoljkam

Iz Mestne občine Kranj prihaja povabilo. K sodelovanju vabijo nove prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni svoje znanje in prosti čas deliti prek različnih programov, ki jih vodi in izvaja Mestna občina Kranj.

Prostovoljke in prostovoljci se k sodelovanju lahko prijavite preko obrazca, ki je dostopen na spletni strani občine, in sicer v rubriki Prostovoljstvo.

Mestna občina Kranj že sedmo leto zapored nosi naziv prostovoljstvu prijazna občina. Gre za naziv, ki ga na podlagi opravljenega dela s področja prostovoljstva občinam vsako leto podeljuje Slovenska filantropija.

V Mestni občini Kranj poteka vrsta aktivnosti in projektov, ki temeljijo na prostovoljstvu in solidarnosti: od čistilne akcije Očistimo Kranj, Kranj ni več usran, varstva dvoživk med njihovo selitvijo čez cesto in odstranjevanja tujerodnih invazivnih rastlin do projekta Prostofer in dobrodelne akcije v Kranju dobro v srcu mislimo.

Kot ob tem sporočajo z občine, prostovoljstvo ni le pomoč drugim, temveč tudi priložnost za osebno rast, pridobivanje novih znanj in veščin ter širjenje socialne mreže.

Le s skupnimi močmi lahko ustvarimo boljšo in bolj povezano skupnost, pri čemer pa prostovoljci igrajo ključno vlogo.

V Mestni občini Kranj želijo svoje aktivnosti na področju prostovoljstva nadgraditi, zato k sodelovanju vabijo posameznike in organizacije, ki bi želeli sodelovati v projektih in aktivnostih s področja vzgoje in izobraževanja, socialne dejavnosti, kulture, športa, mladinske dejavnosti in podobno.

Zgraditi želijo enotno platformo Prostovoljstvo v Mestni občini Kranj in tako k registraciji vabijo nove prostovoljke in prostovoljce.

Prijavo oziroma registracijo je mogoče opraviti preko obrazca, ki je objavljen v rubriki Prostovoljstvo na spletni strani občine.

Ob tem dodajajo še, da vsi, ki bi radi pomagali, pa ne veste, na katerem področju bi bili najbolj koristni, brez skrbi. V dogovoru z Mestno občino Kranj boste našli področje, kjer bo vaše delovanje v vsestransko zadovoljstvo.
***
Povzeto po RA KRANJ, 10.7.2024, GORENJSKI MOZAIK, 13:43

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano