19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoPred odprtjem mostu čez Savo v Kranju še obnova podvoza v Savski...

Pred odprtjem mostu čez Savo v Kranju še obnova podvoza v Savski loki

Mestna občina Kranj bo zamudo pri obnovitvenih delih na mostu preko Save, ki je za motorni promet zaprt od začetka lanskega leta, izkoristila še za prenovo podvoza v Savski loki.

Med gradbenimi deli bo podvoz delno zaprt, ta konec tedna pa bo potrebna popolna zapora. Prenova podvoza in mostu naj bi bila končana do konca maja.

Mestna občina Kranj je v današnjem sporočilu za javnost spomnila, da se je obnova mostu na Ljubljanski cesti od železniške postaje do Jelenovega klanca zavlekla zaradi posledic lanske avgustovske vodne ujme, ki je poškodovala gradbeni oder in ogrozila stabilnost konstrukcije. Izvajalec del, podjetje Saning, je tako lani novembra prosil občino za podaljšanje izvedbenega roka, kar pa naložbe ne bo podražilo. Vrednost del ostaja 2,9 milijona evrov.

“Gradbenih del ni več veliko. Na spodnji strani mostu je izvajalec že namestil karbonske lamele za statično ojačitev, trenutno pa izvaja premaz konstrukcije. Na zgornji strani manjkata še hidroizolacija in asfalt. Za ta dela mora biti konstrukcija povsem suha,” so pojasnili na občini.

Sedaj pa so se pričela še dela na podvozu v Savski loki. Podvoz sicer tehnično ni del mostu in gre za dva ločena projekta, ki pa jih je občina, kot so izpostavili, smiselno združila. Občina bo tako izkoristila zamik obnovitvenih del na mostu, ki ostaja zaprt za motorni promet, že nekaj časa pa je odprt za pešce in kolesarje, še za prenovo podvoza. Oba projekta bosta predvidoma zaključena do konca maja.

Pogodbo za obnovo podvoza je občina sklenila s Komunalo Kranj, vrednost del pa bo skupaj z DDV znašala dobrih 456.000 evrov. Investicija obsega rušenje ločnega nosilca, statično sanacijo in betoniranje obstoječih podpornikov ter izdelavo nove plošče z ravnimi nosilci. Po koncu del bo omogočen dvosmerni promet tudi večjim tovornim vozilom.

Med gradnjo bo potekala delna zapora ceste, ta konec tedna pa bo zaradi rušenja in odstranitve ločnega nosilca nad podvozom cesta zaprta za ves promet. Cesta bo zaprta od petka od 15.30 do ponedeljka do 5. ure, obvoz pa bo mogoč preko Drulovke.

***
Povzeto po STA/Gorenjski glas

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano