19.7 C
Kranj
torek, 18 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoVse večji obisk ambulante za nujno medicinsko pomoč v Kranju

Vse večji obisk ambulante za nujno medicinsko pomoč v Kranju

V ambulanti za nujno medicinsko pomoč kranjskega zdravstvenega doma narašča število
pacientov, a ne zaradi zaostrovanja zdravniške stavke v zadnjem tednu.

Od začetka decembra do danes so glede na primerljivo lansko obdobje, obravnavali za petino več pacientov.

Zaradi dolgih čakalnih vrst na ljubljanski urgenci, v Kranj prihajajo tudi pacienti s severnega dela Ljubljane, kar je povečalo čakalno dobo, predvsem ob koncih tedna. Takrat
nenujni pacienti na obravnavo lahko čakajo od 4 do 6 ur.

Vodja kranjske ambulante za nujno medicinsko pomoč, zdravnik Miha Oman pojasnjuje, da točnega odgovora za povečan obisk pacientov kranjske urgence, v zadnjem času še nimajo.
Ali je to posledica povečanega števila respiratornih obolenj, poškodb pri zimskih športih ali ostalih zgodbah v zdravstvu. Je pa res, da je opazen tudi povečan obisk pacientov iz severnega dela Ljubljane, ki je pa posledica medijskega poročanja o čakalnih dobah na ljubljanski urgenci.

Zdravniki in medicinske ekipe so od začetka decembra, v primerjavi z enakim lanskim obdobjem, obravnavale za petino več pacientov.

“Dokončna posledica je, da je tudi pri nas čakalna doba za paciente v zeleni triažni kategoriji med vikendi in prazniki praviloma med 4 do 6 ur.” je povedal Oman.

V kranjski ambulanti za nujno medicinsko pomoč, so med prvimi uvedli triažiranje, ki se je izkazalo kot izjemno dobra, celo nujna odločitev, ugotavlja zdravnik Miha Oman.

“Samo to nam omogoča, da pravočasno oskrbimo tiste paciente, ki so po simptomih bolj nujni, pred tistimi, ki lahko dalj časa čakajo.” Je zaključil Oman.

Zaradi zdrsov, padcev in drugih poškodb po zadnjem sneženju, pa so tudi v Kranju obravnavali večje število poškodovanih.

Vsebina povzeta po RADIO SLOVENIJA 1, 24.01.2024, DANES DO 13-IH, 13:09

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano