17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoDas is Walter še vedno osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Das is Walter še vedno osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države – čevapčič.

V začetku naše osamosvojitve smo ga celo prekrstili v mesni svaljek, kar pa ni bila ravno inovativna ideja.

Gostje po gostilnah so začeli spraševati, kaj naj bi to bilo in potem so natakarji morali prišepniti: Ja, čevapčič, no, madona!

Čevap je čevap in če nismo coca cole preimenovali, zakaj bi njega? Damo prav vsakemu, ki tako misli, ker se ne gre šaliti z avtohtono bosansko specialiteto, ker nam tudi ne bi šlo na smeh, če bi našo prekmursko gibanico zares preimenovali v Over Mura moving pie, kajne?

Čevapčiči so doma v vseh balkanskih državah, vendar pravijo, da je najboljši bosanski, torej tisti, ki je doma v Bosni in Hercegovini.

Sestavine so kulinarične skrivnosti, dolžine pa so znane. V Bolgariji in Romuniji čevapčič meri 15 centimetrov, v Srbiji 10 in v Bosni 5 centimetrov. Kako je s slovenskimi, pa vam ni treba iti daleč, da bi preverili.

Ta čas je najbolj priljubljena gostilna s čevapčiči v Kranju in se imenuje: Das ist Valter! Lokal je v prenovljenih prostorih nekdanje slaščičarne Čebelica na Hujah.

Lastnik čevapdžinice je znani in izkušeni kranjski gostilničar Milomir Mikič. Mikič nam ponuja sarajevske čevapčiče in zraven še vse druge bosanske in srbske dobrote, kot so zeljanica, krompiruša, vešalice, pleskavice, pečene paprike, kajmak, prebranac, baklave …

Restavracija Das Ist Walter je tako postala priljubljena destinacija za obiskovalce, ki iščejo nekaj več kot le okusno hrano. To je kraj, kjer lahko uživate v avtentični balkanski kuhinji, obdani z duhom nekega obdobja in sporočilom, ki ga prenaša.

Vse to zagotavlja izjemno doživetje, ki ga boste zlahka povezali z “Walter brani Sarajevo” in ga boste radi delili s svojimi prijatelji in družino.

Restavracija Das Ist Walter je dobila ime po kultnem jugoslovanskem filmu iz leta 1972 z naslovom “Walter brani Sarajevo” ali v angleškem prevodu “Walter Defends Sarajevo”. Ta film je postal priljubljen po vsem Balkanu in je navdušil občinstvo z napetimi akcijskimi prizori ter osupljivim prikazom borbe proti okupatorju med drugo svetovno vojno.

Restavracija Das Ist Walter ohranja dediščino tega filma in spomin na njegovo močno sporočilo o enotnosti, pogumu in odločnosti. S tem se skladno s filmom tudi restavracija Das Ist Walter osredotoča na pristno balkansko bosansko hrano, ki je simbol topline, druženja in gostoljubnosti.

Das ist Walter najdete v petih krajih po Sloveniji in enem v Avstriji!

Povzeto po Gorenjski glas. Originalna vsebina je dostopna tukaj!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano