19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNa 112 bodo začeli stavkati v ponedeljek

Na 112 bodo začeli stavkati v ponedeljek

Stavka operaterjev se bo začela 19. 2. 2024 ob 8.00 uri v vseh trinajstih Regijskih centrih za obveščanje in v Centru za obveščanje Republike Slovenije

V sindikatu Ministrstva za obrambo in stavkovnem odboru operaterjev centrov za obveščanje, smo 16. februarja 2024 po 4 urnih pogajanjih prejeli odgovor in protipredlog vladne pogajalske skupine na naše stavkovne zahteve. Te zahteve so bile postavljene v luči napovedane stavke operaterjev na enotni telefonski številki 112.

Po temeljiti preučitvi posredovanega predloga, prejetega po končanih pogajanjih, s strani vladne pogajalske skupine je stavkovni odbor prišel do zaključka, da je predlog nekonsistenten, in ne odraža realnih možnosti za približevanje v smislu razrešitve stavkovnih zahtev. To stališče je podprto s soglasno odločitvijo zaposlenih operaterjev Centrov za obveščanje v Republiki Sloveniji.

Kot odgovor na to situacijo in v skladu s pravicami, ki izhajajo iz delovnopravne zakonodaje, je stavkovni odbor soglasno sprejel odločitev, da se 19. februarja 2024 ob 8.00 uri prične stavka. Ta bo trajala do sklenitve stavkovnega sporazuma ali do nadaljnjih odločitev stavkovnega odbora.

S stavko nikakor ne nameravamo na kakršen koli način škodovati ljudem. Nasprotno, naše stavkovne zahteve niso le boj za odpravo krivic in izboljšanje položaja operaterjev, ampak predstavljajo tudi boj za ljudi in njihovo varnost. Z dvigom varnosti in kakovosti storitev, ki jih nudijo operaterji, neposredno prispevamo k boljšemu in varnejšemu okolju za vse. Zagotavljamo, da bo številka 112 tudi v času stavke delovala nemoteno, kar odraža našo globoko zavezanost zagotavljanju neprekinjene in zanesljive pomoči v nujnih primerih.

Poudarjamo, da je ta odločitev za stavko sprejeta z namenom zagotoviti boljše delovne pogoje in ustrezne delovne razmere za operaterje, ki so ključni za učinkovito delovanje sistema nujne pomoči in za varnost državljanov Slovenije. Naš cilj ostaja hitra in učinkovita rešitev te situacije skozi konstruktivne in resne pogajalske procese.

Ob tem vabimo vladno pogajalsko skupino, da v času stavke in s primernim mandatom Vlade Republike Slovenije ponovno preuči naše zahteve in pristopi k pogajanjem z iskreno željo najti trajnostno rešitev za vse vpletene strani.

S spoštovanjem,
Predsednik sindikata ministrstva za obrambo
Marjan LAH

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano