19.7 C
Kranj
sreda, 19 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoKIA EV9 je svetovni avto leta po izboru žensk

KIA EV9 je svetovni avto leta po izboru žensk

Skupno 75 avtomobilističnih novinark iz 52 držav na petih celinah je izbralo Svetovni avto leta po izboru žensk 2024. Ta laskavi naziv je pripadel električnemu avtomobilu Kia EV9.

Zmagovalca je žirija, ki jo sestavljajo izključno ženske, izbrala med petimi finalisti.

Pred oddajo svojih glasov je 75 avtomobilističnih novinark iz 52 držav testiralo številne modele avtomobilov in temeljito ocenilo vsak vidik. Med 63 kandidati so v prvem krogu glasovanja zmagali najboljši avtomobili v vsaki kategoriji. Zmagovalci v posameznih kategorijah so bili naslednji:

Volvo EX30 (družinski avto)
BMW Serija 5 (velik avto)
Kia EV9 (SUV)
Volkswagen Amarok (4×4 & Pick-up)
Aston Martin DB12 (ekskluzivni avto)

V naslednjem krogu glasovanja so finalisti tvorili osnovo za določitev prestižnega naslova najboljšega avtomobila na svetu za leto 2024 po izboru žensk.

»Letošnji izbor je bil še posebej težak zaradi odlične ravni vseh kandidatov,« pravi Marta Garcia, izvršna predsednica WWCOTY. »Vsak od finalistov je imel dovolj kvalitet za zmago. Kia EV9 je premagala tekmece, ker je vozilo, ki je sposobno zadovoljiti potrebe potrošnikov povsod.«

 Po skrbni analizi in temeljitem pregledu je razsodba v veliki večini naklonjena Kii EV9 kot vodilni izbiri na področju električnih SUV-jev. Ponaša se z impresivno zmogljivostjo sedmih sedežev in je prvi tovrsten avtomobil v tem segmentu. Kljub precejšnji dolžini 5 metrov vozilo odlikuje aerodinamičnost, ki prispeva k njegovi izjemni zmogljivosti. Kia EV9 prikazuje vrhunsko zasnovo, ki vključuje napredno tehnologijo in ponuja tako dvosmerno polnjenje kot ultra hitro polnjenje.

 O Svetovnem avtu leta po izboru žensk

 Svetovni avto leta po izboru žensk je edina žirija za podelitev avtomobilskih nagrad na svetu, ki jo sestavljajo izključno avtomobilske novinarke. Projekt je leta 2009 ustanovila novozelandska avtomobilistična novinarka Sandy Myhre, ki je danes častna predsednica, medtem ko je Marta García izvršna predsednica. Trenutno sestavlja žirijo 75 članic iz 52 držav. Slovenska predstavnica v žiriji je Urša Prosenjak, urednica portala Njen avto.

Namen te edinstvene nagrade je podeliti priznanje najboljšim avtomobilom leta in dati glas ženskam v avtomobilskem svetu. Kriteriji glasovanja temeljijo na istih načelih, ki vodijo vsakega voznika pri izbiri avtomobila. Žirantke ne izbirajo “ženskega avtomobila”, ker avtomobili niso vezani na spol. Pri glasovanju se med drugim upoštevajo vidiki, kot so varnost, kakovost, cena, dizajn, enostavnost vožnje, prednosti in okoljski odtis.

Poleg izbire najboljših avtomobilov leta pa je naš cilj tudi zagotoviti prepoznavnost žensk v avtomobilskem svetu in prispevati k temu, da se glas žensk sliši na vseh celinah, saj mobilnost za žensko pomeni dostop do številnih osebnih in poklicnih možnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano