19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoMestna občina Kranj je objavila javni razpis sredstev za 40.000 evrov

Mestna občina Kranj je objavila javni razpis sredstev za 40.000 evrov

Mestna občina Kranj je objavila javni razpis za spodbujanje razvoja socialnega podjetništva v letu 2024.

Višina razpisanih sredstev je 40.000 EUR, pri čemer bo znesek dodeljene pomoči na upravičence znašal med 100 in 10.000 EUR.

Višina sredstev, ki se dodeli posameznemu upravičencu, je odvisna od rezultatov ocenjevanja prejetih popolnih vlog, višine zaprošenih sredstev ter višine razpoložljivih sredstev.

Najnižji znesek dodeljene pomoči znaša 100 EUR, najvišji znesek pa 10.000 EUR na upravičenca.

Upravičenci do pomoči so nepridobitne pravne osebe, registrirane skladno z zakonom, ki ureja socialno podjetništvo, ki imajo sedež v Mestni občini Kranj ali pa je v občini njihova poslovna enota oziroma podružnica in nameravajo ustanoviti socialno podjetje s sedežem v Mestni občini Kranj, odpreti podružnico ali izvesti ukrep oziroma naložbo na območju občine.

Intenzivnost dodeljene pomoči znaša do 50 % upravičenih stroškov, ki so stroški za izvedbo postopkov, potrebnih za registracijo socialnega podjetja, stroški prenove objektov ali
poslovnih prostorov, stroški najema poslovnih prostorov, stroški za pokritje plače delovnega mesta, ki ga zaseda oseba, ki po zakonu, ki ureja socialno podjetništvo, sodi med ranljive skupine ljudi na trgu dela, stroški nakupa strojev in opreme ali druge vrste delovnih sredstev kot osnovnega sredstva ter stroški izobraževanja in usposabljanje zaposlenih, ki imajo sklenjeno redno delovno razmerje za pridobitev specializiranih znanj, potrebnih za zagon oziroma izvajanje proizvodne ali storitvene dejavnosti, za pridobitev ustreznih licenc, certifikatov za opravljanje posameznih dejavnosti.

Razpisna dokumentacija, ki obsega besedilo javnega razpisa, prijavni obrazec, izjavi, merila za vrednotenje, vzorec pogodbe in
zahtevek, je upravičencem na voljo na spletni strani Mestne občine Kranj.

Rok za oddajo vloge pa je 10. maj.

Povzeto po RADIO KRANJ, 8.3.2024, NOVICE, 8:30

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano