17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoMestni občini Kranj 12.000 evrov za nakup defibrilatorjev

Mestni občini Kranj 12.000 evrov za nakup defibrilatorjev

Društvo AED Slovenija je Mestni občini Kranj nakazalo 12.000 EUR za nakup defibrilatorjev.

Mestna občina Kranj se je obvezala kupitiiti in namestiti 8 novih naprav, ki rešujejo življenja, in sicer v Britofu 2, pa na Golniku, v Hrastjah, na Joštu, na Kokrici, Primskovem in v Stražišču.

Društvo AED je denar za defibrilatorje zbralo s pomočjo deleža dohodnine, ki so ga davčni zavezanci namenili društvu.

“Lahko rečem, da so za nove defibrilatorje pravzaprav s svojimi donacijami oziroma namenitvijo dela dohodnine društvu AED Slovenija poskrbele Kranjčanke in Kranjčani, zaradi česar sem še posebej vesel in ponosen in se vsem iz srca tudi zahvaljujem. Zahvala gre tudi društvu AED in projektnemu vodji Samu Oblaku.

Mi pa se zavezujemo, da bo denar koristno uporabljen in bomo del sredstev za nakup 8 novih naprav prispevali tudi iz proračuna, je povedal župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. Društvo AED Slovenija je lani večkrat postavilo svojo stojnico v nakupovalnih središčih in tam nagovarjalo mimoidoče, da bi del dohodnine namenili njim in da bo šel denar za nakup defibrilatorjev. V Kranju je bil odziv res zelo velik, tako da smo se z županom že pogovarjali o tem, da bi bili lahko v prihodnje večkrat prisotni tudi na kakšni od številnih kranjskih prireditev. Veste, taka dobrodelnost, ko se nekdo odloči,
da del dohodnine nameni za nakup defibrilatorjev, prav nič ne stane, preverjeno pa rešuje življenja, je dejal Samo Oblak, projektni vodja društva AED Slovenija. V Mestni občini Kranj je že zdaj nameščenih 68 defibrilatorjev, njihove lokacije pa so označene na posebnem zemljevidu na spletni strani občine. Mestna občina Kranj je avgusta leta 2020 prejela certifikat Srcu prijazna občina, občanom pa je brezplačno na voljo tudi mobilna aplikacija i-help, s katero lahko hitreje sprožijo klicno pomoč, prikazuje pa tudi mrežo defibrilatorjev, vsebine prve pomoči, lokacije zdravstvenih ustanov in podobno.

Povzeto po RADIO KRANJ, 8.3.2024, NOVICE, 6:30

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano