19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNa Brdu pri Kranju Slovenski rokodelski festival

Na Brdu pri Kranju Slovenski rokodelski festival

Brdo pri Kranju, 2. junija – Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije danes na Brdu pri Kranju pripravlja osrednji dogodek letošnjega Slovenskega rokodelskega festivala.

Potekal bo rokodelski sejem, na katerem se bodo predstavili rokodelci iz vse Slovenije, na okrogli mizi pa bodo govorili o izvajanju lani sprejetega zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva.

Slovenski rokodelski festival je dogodek, ki od leta 2015 povezuje prireditve regijskih rokodelskih centrov, članov Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Dogodki vsako leto potekajo od maja do novembra, lani pa so mreži dogodkov prvič dodali osrednji vseslovenski rokodelski dogodek na Brdu pri Kranju.

Kot so sporočili z ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, bodo letos drugo leto zaporedoma podprli izvedbo sejma, na katerem se bo z izdelki in prikazom rokodelskih veščin predstavilo 60 rokodelcev in rokodelk iz vse Slovenije.

Na osrednjem sejmu se bosta predstavila tudi srednja šola za lesarstvo, ki deluje pod okriljem Šolskega centra Škofja Loka, in izobraževalni program oblikovanje materialov – kamen v okviru Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.

Sejemsko dogajanje na stojnicah bodo med 10. in 16. uro spremljale rokodelske delavnice za obiskovalce, rokodelske razstave na prostem, otroški rokodelski program in predstavitve drugih nosilcev podpornega okolja rokodelstva.

Ob 10.30 bo v dvorani kongresnega centra potekala okrogla miza o izvajanju lani sprejetega zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva. Predstavniki ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Slovenskega etnografskega muzeja in Zveze društev upokojencev Slovenije bodo govorili o izzivih izvajanja novega zakona.

Državni sekretar na ministrstvu Dejan Židan bo v okviru dogodka podelil plakete tistim rokodelskim centrom, ki so bili na javnem pozivu ministrstva izbrani kot nosilci podpornega okolja rokodelstva, so napovedali na ministrstvu.

Vstop na festival je prost.
***
Povzeto po STA.

Prejšnji članek
Naslednji članek

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano