18.4 C
Kranj
petek, 19 julija, 2024
spot_img
DomaAktualnoPočitniške aktivnosti za otroke v Kranju

Počitniške aktivnosti za otroke v Kranju

Poletje je tu. Če še nimate načrtov, kako bodo vaši otroci preživljali prosti čas, smo za vas zbrali nekaj predlogov za aktivni in ustvarjalni oddih.

Ljudska univerza: spoznavne in športne igre, ustvarjalne, kulinarične in naravoslovne delavnice …

Ljudska univerza za otroke, stare med 6 in 12 let, pripravlja počitniške aktivnosti, ki so jih poimenovali Pag 2024. Počitniške aktivnosti delno sofinancira Mestna občina Kranj.

Pester program po potekal na več lokacijah.

 • Čez celotne poletne počitnice v LUK medgeneracijskem centru.
 • 4 tedne, od 26. junija do 5. julija in od 19. avgusta do 30. avgusta na Osnovni šoli StražiščeOsnovni šoli Predoslje in Osnovni šoli Janeza Puharja ter
 • en teden od 19. avgusta do 23. avgusta tudi na Osnovni šoli Janeza Puharja v podružnici Primskovo.

Prijave bodo sprejemali preko spletne prijave na spletni strani LUK od vključno 10. 6. 2024 naprej. V kolikor nimate možnosti za oddajo spletne prijave, se boste lahko oglasili v LUK – medgeneracijskem centru, kjer jo bodo oni izpolnili za vas.

Termini, lokacije, program in ostale informacije so objavljene na povezavi Počitniške aktivnosti za otroke 2024 | Kranj | LUK (luniverza.si).

Za izvedbo počitniških aktivnosti potrebujejo tudi pomoč prostovoljcev. Če ste radi v družbi otrok in želite poletje preživeti aktivno in razigrano, pišite na mck@luniverza.si ali pokličite na 04 / 280 4825.

Počitnikovanje z Muzejčico

Gorenjski muzej med poletnimi počitnicami vabi otroke, ki so stari med 6. in 12. let, v grad Khiselstein, ker bodo v muzejski pedagoški sobi, grajski kuhinji na vrtu potekale ustvarjalne delavnice. Izdelovali bodo mozaike, vitraže, ustvarjali iz gline, spletali venčke, tkali s tkalskimi deščicami, slikali … Preizkusili se bodo tudi v lokostrelstvu, postavili grad iz velikih kock, hodili s hoduljami, v vročini pa se bomo ohladili z vodnimi igrami …

Počitniške delavnice bodo potekale med 9. in 13. uro. Termini so štirje:

 • Termin: od 25. do 28. junija,
 • termin: od 1. do 5. julija,
 • termin: od 19. do 23. avgusta,
 • termin: od 26. do 30. avgusta.

Prijave in program so na voljo na strani Gorenjskega muzeja.

 Škrlovec – dnevni center za mlade in družine

V prvem delu poletnih počitniških dejavnosti smo za vas v Škrlovcu pripravili pester in zanimiv program počitniških aktivnosti.

Da boste o vsem natančno obveščeni, bi vas izvajalci programa radi opozorili na naslednje:

 • število udeležencev na dejavnostih je omejeno glede na izkušnje iz preteklih počitniških dejavnosti. Maksimalno število udeležencev na dejavnostih je 20 (v prvi vrsti moramo zagotoviti varnost udeležencev);

v primeru, da se na dejavnost prijavi več udeležencev kot je prostih mest, bodo imeli prednost otroci ali mladostniki, ki so se prej prijavili. V kolikor bomo prejeli več prijav isti dan, bomo dali prednost otrokom ali mladostnikom za katere strokovni delavci Škrlovca ocenjujemo, da se mladostnik/družina sooča z materialnimi, socialnimi, zdravstvenimi, vzgojnimi ali drugimi težavami v svojem okolju ali življenju;

 

 • prednost bodo imeli otroci oziroma mladostniki, ki so ali so bili v preteklosti vključeni v naše dejavnosti (individualna pomoč, skupinsko delo z mladimi, prostočasne in počitniške dejavnosti, itd.);

 

 • izvajalci Škrlovca se o izbiri mladostnikov odločajo samostojno in na odločitev ni možna pritožba. Izvajalec se obvezuje, da bo tiste mladostnike/družine, ki se izletov zaradi povečanega števila udeležencev ne bodo mogli udeležiti, o tem obvestil po telefonu;

 

 • v primeru, da vaš otrok oz. mladostnik želi ostati na letnem bazenu tudi po tem, ko se organizirano kopanje zaključi, potrebuje za to pisno dovoljenje staršev (glej priložen obrazec). V nasprotnem primeru se otrok vrne z nami na zbirno mesto – Škrlovec ob predvideni uri.

 

Opis prostočasnih aktivnosti v času poletnih počitnic 2024 – 1. del:

 • V sredo, 26. 6. 2024, se bomo odpravili na plavanje na Letno kopališče Kranj.

 

 • V četrtek, 27. 6. 2024, se bomo odpravili na obisk v Gasilsko reševalno službo Kranj, kjer nam bodo gasilci pripravili zanimivo predstavitev. Za osvežitev pridobljenega znanja pa nam bo nato Tim pripravil pravi gasilski kviz.

 

 • V petek, 28. 6. 2024, se bomo odpravili na AIKIDO delavnico k Martini. Na aktivnosti se bomo z različnimi igrami dobro razgibali, zato potrebujete udobna športna oblačila. Prav tako malico in pijačo za energijo.

 

 • V ponedeljek, 1. 7. 2024, se bomo odpravili na plavanje na Letno kopališče Kranj.

 

 • V torek, 2. 7. 2024, v stolpu Škrlovec pripravljamo pravo poletno ustvarjalno gibalno dogodivščino, ki jo bo vodila Neva Kralj. Preko glasbe in gibalnega ustvarjanja se bomo sprostili, zabavali in igrali.

 

 • V sredo, 3. 7. 2024, se bomo odpravili v Kobilarno Lipica, kjer bomo imeli voden ogled po kobilarni, nato pa se bomo pobližje spoznali s poniji in peljali s kočijo. Čaka nas enkratno doživetje.

 

 • V četrtek, 4. 7. 2024, Tačke Pomagačke na obisku. Vodnica Maja in njen kuža Nord nam bosta predstavila življenje kosmatinca in nas naučila, kako ravnati s kužki.

 

 • V petek, 5. 7. 2024, se bomo odpravili na plavanje na Letno kopališče Kranj.

 

Počitniške dejavnosti se mladostnik udeleži prostovoljno in jih lahko tudi prostovoljno zapusti, vendar le ob predhodnem obvestilu ali dovoljenju staršev in izvajalcev dejavnosti.

Počitniške dejavnosti so brezplačne.

Počitniške dejavnosti se mladostnik lahko udeleži le v primeru, da ima soglasje za vključitev mladostnikov v dejavnosti Škrlovca (za leto 2023/2024) ter vse, kar je navedeno v programu za posamezno aktivnost,

 • Na izbrane dejavnosti se lahko prijavite: po telefonu (04/23-73-515), po e-pošti (skrlovec@gmail.com).

 

 • Udeleženci, ki se bodo prijavili do 21.6.2024 bodo dodatno nezgodno zavarovani.

 

 • Program, obvestila in soglasje najdete tudi na spletni strani www.skrlovec.net.

V primeru, da bodo otroci neprimerno oblečeni in obuti, brez opreme, ki je predvidena za določeno aktivnost, se naših počitniških aktivnosti ne bodo mogli udeležiti.

Za vse dejavnosti so potrebne prijave! Organizatorji prijave zbirajo do 21. 6. 2024. Prijava po e-pošti je sprejeta, ko vam prireditelji pošljejo potrditev.

Izvajalci počitniških dejavnosti so Maja, Mojca, Saša in Sašo. Za dodatne informacije jih pokličite na telefonsko številko 04/23-73-515 oz. 040-190-560.

Počitnice v knjižnici

Med poletnimi počitnicami so otroci vabljeni v knjižnico, kjer zanje pripravljajo raznovrstne dejavnosti. Za nekatere delavnice so potrebne predhodne prijave in rezervacija brezplačnih vstopnic.

Vse aktivnosti so zbrane na strani Mestne knjižnice Kranj.

Krice Krace in mala akademija stripa

Med 25. in 28. junijem med 10. in 14. uro Krice Krace ponovno organizirajo malo akademijo stripa s struparskim avtorjem Andrejem Štularjem. Drugi del delavnice bodo izvedli konec avgusta.

Delavnice so brezplačne, potrebne pa so prijave. Več tukaj.

Številne brezplačne popoldanske  delavnice za otroke pripravlja tudi Stolp Pungert. Program objavljajo na svojem Facebook profilu.

Veliko pa je priložnosti za preživljanje aktivnih počitnic v prostorih Zavoda za šport Kranj, ki jih vodijo plavalni, nogometni, atletski in drugi klub. Počitniška varstva pa v bazenu izvajata Plavalni klub Triglav in Migimal.
***
Povzeto po Kranj.si

Prejšnji članek
Naslednji članek

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano