18.4 C
Kranj
petek, 19 julija, 2024
spot_img
DomaAktualnoV Kranjskem medgeneracijskem centru na Hujah je živahno

V Kranjskem medgeneracijskem centru na Hujah je živahno

Kljub poletnim mesecem je dogajanje v Kranjskem medgeneracijskem centru na Hujah živahno. Tam so vsak dan otroci na počitniških aktivnostih, na voljo pa je tudi kar nekaj aktivnosti za odrasle. O njih pa več direktorica Ljudske univerze Kranj Mateja Šmid.

“Vsak dan vas med 8. in 16. uro vabimo na razstavo likovnih in ročnih del, Od svinčnika do šivanke, kjer se predstavljajo udeleženci in udeleženke aktivnosti. Preizkusimo se s čopičem, portret in ročna dela, krpanke s svojimi izdelki. Imamo tudi še kar nekaj ponavljajočih se aktivnosti v juliju. Vsako sredo ob 9.uri vadba Ivitalis v Prešernovem gaju v primeru lepega vremena, sicer pa na Cesti talcev 7.

Vsako sredo ob 15. uri tudi igranje šaha. Vsak petek ob 9:15 uri ljudsko petje
in ob 15. uri igranje taroka.

Od ponedeljka do petka pa od 8. do 16. ure igranje namiznega tenisa in namiznega nogometa za vse občane in vse generacije. Seveda pa s predhodno najavo, če le gre. Potem pa imamo tudi enkratne dogodke.

V torek, 9. 7. ob 16. uri je bila odprta skupina za žalujoče s Slovenskim društvom hospic, območnim odborom Gorenjska. Novost v medgeneracijskem centru so pa srečanja namenjena vsem, ki žalujete za umrlo osebo in če ste po smrti zakonca, otroka, starša ali druge ljubljene osebe nekako izgubljeni, vam v varnem in zaupnem okolju nudimo pogovor o vaših občutkih ter doživljanju izgube.

Pogovori so namenjeni ozaveščanju in seznanitvi glede procesa žalovanja v razumevajoči podporni skupini. Tako da, če ste ostali brez drage osebe in je v vaše življenje prišla neka praznina, se ne obotavljajte in kar pridite. V sredo, 10. julija vabimo ob 17. uri na Šolo za življenje, na uvodni seminar v učenje dr. Gregorija Grabovoj. To je predavanje s področja osebnostne rasti, predavanju pa sledijo pogovori, kjer udeleženci lahko spregovorite o svoji
situaciji in izrazite občutja in želje. V četrtek, 11. julija, vabim ob 9. uri na kreativno vadbo in gledališče, ki nosi ime Smeh je pol zdravja. V petek, 12. julija, pa ob 8:30 uri na klasično jogo.”

Ljudska univerza Kranj pa izvaja program medgeneracijskega sodelovanja tudi v sosednjih občinah.
***
Povzeto po RA KRANJ, 8.7.2024, GORENJSKI MOZAIK, 13:40

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano