19.7 C
Kranj
torek, 18 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoDobrodelni koncert za Bojana

Dobrodelni koncert za Bojana

Še ena zgodba o solidarnosti. Po tem, ko je Kranjčanu Bojanu Jovanoviču neurje poškodovalo dom, da v njem ne more več živeti, so se na njegovo stisko odzvali številni.

Na pobudo gorenjskega medobčinskega društva gluhih in naglušnih, katerega član je tudi Bojan, so pripravili več akcij, med njimi jutrišnji dobrodelni koncert.

Bojanovo že tako skromno domovanje je v takšnem stanju, da ni več primerno za bivanje. Zato želijo organizatorji dobrodelne akcije na istem mestu postaviti primernejšo namestitev. Odziv na avgustovski začetek akcije je bil večji od pričakovanj.

“Do zdaj smo za Bojana zbrali skoraj 24 tisoč evrov, kar se nam zdi kar, bom rekel kar velik uspeh. Čeprav za tisto, kar Bojan rabi, še nekaj manjka. Ampak zdaj so se pa nam pridružili še ostali dobrodelneži iz Kranja in jaz upam, da bomo zbrali tisto, kar je bil tudi naš končni cilj. Lepo montažno hiško za Bojana.” je povedal Boris Horvat, predsednik društva Auris Kranj.

“Je kranjski župan dal pobudo, da se združimo Rotary klub Kranj, Lions klub Kranj, fundacija Vincenca Drakslerja in da najdemo nekoga v Kranju, ki bi mu pomagal. Tako smo prišli do Bojana in evo, zdaj smo tukaj in jaz verjamem, da bo v naslednjem letu on v svoji novi topli hiški.” Je povedal Janez Štros.

Koncert za Bojana!

“Vesel sem, da se organizira koncert zame. Upam, da bom v prihodnosti dobil novo hišo in da bo naslednja zima zame bolj topla. Hvala vsem za prispevke.” Se je na koncu zahvalil Bojan Jovanovič.

Koncert bo danes ob 19-ih v glavni avli občine Kranj. Organizatorji upajo, da bo polna. Dogodek bo v celoti tolmačen v slovenski znakovni jezik in tako razumljiv tudi gluhim obiskovalcem

***
Vsebina povzeta po TELEVIZIJA SLOVENIJA 1, 17. 01. 2024, DNEVNIK, 19:42

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano