19.7 C
Kranj
torek, 18 junija, 2024
spot_img
DomaGovori seKadrovski zaplet na Mestni občini Kranj

Kadrovski zaplet na Mestni občini Kranj

Kaj je ugotovila inšpekcija in kakšni bodo ukrepi?

Vodja Skupne občinske uprave občin Gorenjske Sašo Govekar nima ustrezne izobrazbe za ta položaj. Inšpektorica za sistem javnih uslužbencev Simona Izlakar je v zapisniku o inšpekcijskem nadzoru v zapisniku z dne 28.12.2023 ugotovila, da Govekar ne izpolnjuje pogojev za delovno mesto »inšpektor svetnik – direktor skupne občinske uprave«, ki je sistematizirano tako, da se naloge na tem delovnem mestu lahko opravljajo v nazivu inšpektor višji svetnik.

Izlakarjeva ugotavlja, da za to delovno mesto ne izpolnjuje pogojev glede zahtevane izobrazbe (univerzitetna ali najmanj visoka strokovna izobrazba s specializacijo oz. magisterijem). Ne izpolnjuje ne pogoja stopnja izobrazbe niti nima opravljenega strokovnega izpita za inšpektorja.

Inšpektorica tako priporoča županu, da čim prej izvede potrebne postopke za zasedbo delovnega mesta »inšpektor svetnik – direktor skupne občinske uprave«. Izvesti morajo torej čim prej javni razpis.

Ali se bo moral Sašo Govekar posloviti od položaja je očitno za inšpekcijo jasno. Kaj bo storil župan Matjaž Rakovec pa bo verjetno javnosti znano v kratkem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano