19.2 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoMercator Primskovo gostil Petra Prevca

Mercator Primskovo gostil Petra Prevca

Kot že prejšnje leto je tudi tokrat Mercator organiziral prisrčno in sproščeno druženje med skakalnimi šampioni in šampionkami ter njihovimi navijači.

Peter Prevc si je privoščil šoferca. FOTO: Luka Vovk

Tokrat je dogodek potekal v hipermarketu Mercator Kranj Primskovo, kjer so se v popoldanskih urah otroci lahko preizkusili na mini Planici. Vreme jim je sicer nekoliko ponagajajo, a tudi dež ni pokvaril dobrega razpoloženja udeležencev. Vrhunec je sledil nekoliko kasneje, ko so se vsem navijačem, mladim in starim, v Mercatorju pridružili še zimski skakalni junaki. Peter Prevc, Anže Lanišek, Nika Prevc, Nika Križnar, Timi Zajc, Domen Prevc, Lovro Kos, Ema Klinec in preostali so prišli pozdravit svoje navijače, tam pa so se ob pogledu na njihove idole zasvetile oči. »Zadovoljni obrazi najmlajših povedo vse. Kažejo na to, kaj jim pomenite fantje in dekleta, ki skačete in vsako leto razveseljujete s svojimi uspehi,« se je skakalcem in skakalkam zahvalil podžupan mestne občine Kranj, Janez Černe.

Kmalu so skakalci skupaj s svojimi navijači vzeli zalet in »poleteli« med policami Mercatorjevega hipermarketa, kjer pa jih je pričakal tudi generalni direktor najboljšega soseda Tomislav Kramarić, ki je dejal: »Zelo sem ponosen, da lahko tu gostimo svetovne in olimpijske prvake, še bolj ponosen pa sem, da so z nami tudi bodoči prvaki,« besede, ki jih je namenil mladim skakalcem, ki jih Mercator prav tako podpira na njihovi poti do zvezd. »Mercator je bil vedno velik partner športov, sploh kjer se razvijajo mladi,« je nadaljeval in slovenskim skakalcem čestital za vse uspehe, prisotne pa so presenetile tudi rokometašice Krim Mercatorja, ki so prišle na druženje z navijači. Svoje navijače so kmalu naslovili tudi skakalci, Anže Lanišek je Jerneju Damjanu, ki je tokrat deloval v vlogi novinarja, na vprašanje o pomembnosti ekipe odgovoril: »Če ti gre kot posamezniku, je super, velikokrat pa te naprej potegne ekipa. Tako je bilo tudi pri nas v zadnjih letih, in zato skupaj rastemo,« vedno nasmejani nekdanji skakalec pa mu je odvrnil: »Strinjam se s tabo, Anže, a ekipa ni le to, kar vidite pred seboj, ekipo sestavlja ogromno stvari, zelo pomembni so tudi sponzorji, brez katerih tako močne ekipe ne bi bilo.«

»Hvala lepa vsem za trenutke v zadnjih petnajstih letih moje kariere. Hvala vam tudi za današnji obisk in podporo ter čudovit teden, ki ste mi ga polepšali in ki ga v življenju ne bom pozabil,« je svoje privržence pozdravil na novo upokojeni Peter Prevc, ki so ga mladi navdušenci gotovo najbolj želeli videti, in o svoji novi vlogi nadaljeval: »Zdaj, ko sem zaključil kariero, se bo doma moja vloga nekoliko obrnila, ne bom več mogel prepustiti, da vse naredijo preostali, pač pa se bom moral iz hotelskega življenja naučiti kuhati in pospravljati za sabo.«

Pri tem mu bo gotovo prav prišel tudi Mercator, ki vedno nudi sveže izdelke. Mladim, ki so svojega idola tokrat gledali z velikimi očmi, pa je legendarni skakalec namenil naslednje besede: »Zelo sem navdušen, da je tokrat tu toliko mladih, tudi skakalcev. Vsakemu, ne glede na to, ali je v športu ali ne, želim, da ko pride do prepreke, vztraja ter zaupa tistim, ki mu na tej poti pomagajo, saj je skupaj lažje prebroditi ovire.« Sledilo je sproščeno druženje med skakalci, skakalkami in navijači, ti so dobili podpise, fotografije in klepet s svojimi junaki, Mercatorja pa prav nihče ni zapustil slabe volje.

***Povzeto po Ekipa. svet24si. Originalni članek si preberite tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano