17.4 C
Kranj
ponedeljek, 24 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoNekdanji Majdičev mlin nevaren za okolico

Nekdanji Majdičev mlin nevaren za okolico

Zaradi varnosti mimoidočih je Komunala Kranj zaprla Staro cesto ob Majdičevem mlinu ob vznožju Jelenovega klanca v Kranju. Prejšnji konec tedna so namreč gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj morali posredovati, saj se je porušil del objekta in poškodoval streho in strešno okno na sosednji stavbi.

Konec septembra leta 2022 je pogorela velika stavba Majdičevega mlina ob vznožju Jelenovega klanca v Kranju na naslovu Stara cesta 1. Po požaru je na tem mestu ostala ruševina, ki resno ogroža varnost ljudi in premoženja.

Konec prejšnjega tedna se je porušil del objekta. Posredovali so kranjski poklicni gasilci. Iz dela razpadajoče stavbe so odstranili zidake, ki so najbolj ogrožali sosednjo stavbo. Del strehe in poškodovano strešno okno so prekrili s PVC folijo.

Ogled kraja je opravila tudi Medobčinska inšpekcija Skupne občinske uprave občin Gorenjske. Pregled je pokazal, da so ostanki stavbe dejansko v zelo slabem stanju, da se lahko porušijo in da opeka in drug material pada na občinsko cesto. Zaradi nevarnosti za mimoidoče je Komunala Kranj odsek ceste od vznožja Jelenovega klanca do konca Majdičevega mlina morala zapreti. Popolna zapora tega dela ceste bo veljala do odprave nevarnosti zrušitve stavbe na občinsko cesto sporočajo iz Mestne občine Kranj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano