19.7 C
Kranj
sreda, 19 junija, 2024
spot_img
DomaAktualnoPoletje je pred vrati. Odpira se kranjsko letno kopališče

Poletje je pred vrati. Odpira se kranjsko letno kopališče

Poletje je pred vrati, z njim se približujejo tudi šolske počitnice, zato se napoveduje tudi odprtje letošnje kopalne sezone oziroma kopališča. Kdaj se bo to zgodilo, pa Tadej Peranovič, direktor Zavoda za šport Kranj.

“V juniju načrtujemo odprtje letnega kopališča. Datum smo že postavili, tako da letno kopališče se odpira 10. 6. To je v ponedeljek, s tem da bo do konca šolskega leta, se pravi tam do predvidoma 22. 6. obratoval v drugačnem obratovalnem času, kakor sicer in se bo odpiral šele ob dveh popoldne in pa do desetih zvečer. Razlog temu je majčken še te šolske
obveznosti, ker otroci so dopoldne še v šolah in pa priprave reprezentance Hrvaške, ki se pripravlja za olimpijske igre, ki bo dopoldanske treninge opravljala v letnem kopališču. Tako da to so ti razlogi, zakaj tak obratovalen čas.

Je pa tudi vse odvisno od vremena. Vreme nam zadnje čase ne gre najbolj na roko, ampak upamo, da se bodo začeli lepi dnevi in da nam bo tudi letno kopališče polno zaradi lepšega vremena. Hrvaška reprezentanca zaključuje 23. 6. s pripravami v Kranju. Naj omenim še to, da bo obratovalni čas v času priprav reprezentance med tednom od dveh do desetih. To, kar sem že omenil. Nisem pa omenil, da med vikendi bo pa obratovalni čas normalno, tako da se bo ob devetih zjutraj bazen zbiral in pa obratoval do desetih zvečer, kar pa bo tudi obratovalni čas potem po 23. 6., ko Hrvati zaključijo s pripravami.

Takrat bo pa polni obratovalni čas vse do konca poletja do začetka septembra.
MOJCA PROSENC (novinarka)
Ne bo pa na treningih v Kranju le hrvaška reprezentanca.
TADEJ PERANOVIČ (direktor Zavoda za šport Kranj)
Hrvati pridejo v ponedeljek, začnejo s trenažnim procesom v Kranju. Od 10. do 23. so Hrvati. Hrvati 23. odidejo in pridejo Srbi 23., srbska reprezentanca in ostanejo do, mislim, da 3., 4. 7., se pravi julija. Potem je pa vmes en teden pavze in pa 12., 13. pridejo, pride ameriška reprezentanca in ostanejo do 18. v Kranju.”

Kopališče se torej odpira v ponedeljek. Za popolno vzdušje oziroma izkušnjo pa je potrebno le še lepo vreme.
***
Povzeto po RA KRANJ, 6.6.2024, GORENJSKI MOZAIK, 13:33

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Najbolj brano